Maklári Református templom

Maklári Református templom és gyülekezet

Egertől déli irányban 11 kilométerre, Füzesabonytól északi irányban 4 kilométerre fekvő település. Eger völgyének déli kijáratában, a Bükk-vidék Alföldbe simuló legdélibb nyúlványai között, az Eger-patak két oldalán helyezkedik el. Alsóbbrendű közúton, valamint az Eger-Füzesabony vasútvonalon is megközelíthető. A település északi részén az ötvenes évek óta füves leszállópályával rendelkező sportrepülőtér található.
A maklári református gyülekezet igen kicsi, sajnos csak közel 100 fő alkotja. Még inkább sajnálatos, hogy igen sok idős gyülekezeti tag mellett elég kevés a fiatal. Alapítványuk is azért jött létre, hogy a környékbeli református és más felekezetű lakosokat megszólítsák, hogy csatlakozzanak hozzájuk.
 A Maklári Református Gyülekezet alapítványa, 1998-ban alakult.
Célja, a Makláron levő református templom és parókia felújítása, karbantartása, fenntartása.


Pár mondat éves munkájukról:
Évek óta visszatérő, a már hagyományosan pünkösd hétfőn tartott Alapítványi rendezvény, ahol színvonalas  műsorral kedveskednek a megjelent vendégeknek, ezután szeretetvendégségre hívják őket, ahol egymást régen látott ismerősök jóízű beszélgetése keretében múlatják az időt.

Szintén hagyomány már a nyári református tábor. Környékbeli nem csak református gyerekek játékos keretek között ismerkednek a Biblia történéseivel.
A község kulturális életébe már évek óta a téli röfifesztiválon is bekapcsolódnak, vendéglátó sátorral.
 
Maklári Református Gyülekezet
3397 Maklár, Nagyalvég u. 64.
Református lelkésznő: Pocsai Julianna
Tel: +36-36/341-777