Egerszalók

SZÜRETINDÍTÓ BORTÚRA EGERSZALÓKON 2013. augusztus 31. szombat 10.00 Folkmise az egerszalóki templomban. 11.30-12.30 Szüreti felvonulás és szőlőszentelés. 12.00-16.00 Programok a Gyógyvizek Völgye Turisztikai Iroda udvarán (Széchenyi u. 9.) 12.30 - 13.30 Benke Laci bácsi főz a Szalóki vendéglátókkal 13.00 – 14.00 Hagyományőrző népdalkórusok fellépése 14.30 – 15.15 Oszvald Marika és Faragó András zenés műsora 15.15 – 15.30 Egerszalókért Díj átadása és 10 éves testvérkapcsolat megemlékezés 15.30 – 16.oo Tekeregő Együttes népi játékai Közben népi játékok és vetélkedők a szürethez kapcsolódóan és a Fészek Alapítvány sátrában egészségi állapotfelmérések. 16.00 - 20.00 Szüretindító bortúra az egerszalóki boros pincékben, helyi borok és ételek kóstolója Árvai Pince (Ady E. u. 40/B) Töltött káposzta Árvainé módra, Sajtos kosárka 1.000.- Ft/fő, Hablik Pince (Sáfrány u. 19/a) Pincepörkölt Hablik módra 800.- Ft/fő Helli Családi Pincészet (Ady E. u. 18.) Pincegulyás Helli módra 1.000.- Ft/fő St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet (Ady E. u. 88) Sonkás sajtos, tejfölös bagett 1.000.-Ft/fő Varga Borbarát Kft. Dávid Borház (Ady E. u. 34-36) Kemencében sült tarja, friss hagymával borítva Egri Csillag borpárában sütve 1.400.- Ft/fő Csülökpörkölt Egri Bikavérrel ízesítve, Borbarát módra 1.200.- Ft/fő Minden pincében az ételekhez egy pohár bor (1 dl bor) biztosított. 19.oo -Szüreti bál a Kaptárkő Pincében élő zenével, szüreti vacsorával, meglepetés vendéggel Menü: Halászlé János bácsi kondérjából, Szüreti húsos káposzta és korlátlan italfogyasztással Báli belépő: 5.000.- Ft/fő 22.oo Tűzijáték Előzetes jegyvásárlás a pincékbe és az esti bálra Gyógyvizek Turisztikai Irodában (Széchenyi u. 9. ) a rendezvény napján az udvaron az információs pavilonban és a bál előtt 17.00-tól a Kaptárkő Pincében. Szervezők: Támogatók: Egerszalóki Hegyközség Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa Egerszalóki Turizmus Egyesület Egerszalók Község Önkormányzata Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület Rádió Eger Varga Nyomda A programszervezők a programváltoztatás jogát fenntartják! Bővebb információ: www.gyogyvizekvolgye.hu